NEWROZ ŞEHİDİ HÜSEYİN ŞEN YOLDAŞ ÖLÜMSÜZDÜR!!!
NEWROZ ŞEHİDİ HÜSEYİN ŞEN YOLDAŞ ÖLÜMSÜZDÜR!!!
21 Mart günü Kürdistan’ın dört parçasında ve diyasporada tüm Kürdistanlılar baĝımsızlık ve özgürlük sembolu, Kürdlerin yeniden dirilişin ifadesi olan Newroz’u kutlayacaklar.. 21 Mart 1979‘da tam Newroz günü genç, dinamik, siyasal ve askeri olarak donanımlı ve yaşamını Kürdistan Devrimine adanan KAWA hareketinin önder kadrolarından Hüseyin Şen yoldaş Sömürgeci Türk celladları tarafından Selimiye askeri kışlasında aĝır işkenceler sonucu alçakca katledildi..
Hüseyin Şen yoldaş Kawa hareketinin saflarına katıldıĝı andan itibaren kendi yaşamını tümden ülke ve devrim gerçekliĝine göre yeniden biçimleyerek tam profesyonel militan bir çaba içine girdi..
Hüseyin Şen yoldaş, çok kısa, dolu ve görkemli yaşamı esnasında siyasal faaliyetler yürütüĝü Dersim, Erzincan, Kars, Elaziĝ ve Bingol alanlarında iyi bir örgütcü, siyasal bir önder ve askeri bir komutan olduĝu ortaya koydu.. O, faaliyet yürütüĝü tüm alanlarda halkın sevgilisi ve güven duyduĝu bir yol göstericiydi….
Hüseyin Şen yoldaş, legal olarak çıkan Kawa dergisinin yazı işleri ve sorumlu müdürü olmasına raĝmen, şehid Bedri Yolcu yoldaşında içinde olduĝu bir grup arkadaşıyla Muş Devlet Üretme Çiftlıĝinde bulunan sömürgeci TC’nin askeri malzemelerini Kürdistan halkı adına el koyma eylemine katıldı.. Bu eylem Kuzey Kürdistan’da sömürgeci T.C vahşetine doĝrudan yönelen „ilk kurşun“ realitesiydi.. Sömürgeci TC’nin Kürdistan’daki köhneleşmiş inkarcı ve soykırımcı varlıĝına son vermek için, daha büyük çıkışların önünü açmak için doĝrudan radikal bir kopuştu.Eylemden sonra Muş’tan Bingöl’e doĝru yola çıkan Hüseyin Şen, Bedri Yolcu ve yoldaşları bir ihbar neticesinde sömürgeci Türk ordusu ve polisleri tarafından pusuya düşürülerek kuşatıldılar.. Bu kuşatma esnasında şehid Hüseyin Şen ve yoldaşları son kurşunlarına kadar yüzlerce asker ve polisle çatıştılar… Ama, ne yazık ki Hüseyin Şen ve yoldaşları yaralı olarak sömürgeci TC’ye esir düştüler.Türk devleti Hüseyin Şen’in gerçek kimliĝini tespit ettiĝi an büyük bir sevinçle „Kawa hareketinin önderini“ yakaladıĝını ve örgütü çokerteceĝini sanıyordu. Türk devleti ilk önce Hüseyin ve yoldaşlarını Bingöl’e daha sonra „Hüseyin ve arkadaşlarının kaçıralacaĝı korkusuyla“ acele bir şekilde Hüseyini Istanbul Selimiye Askeri Kışlasına götürdü..
Hüseyin Şen yoldaş, sorgusunun hemen başından itibaren „Kürdistan davasını“ „örgütü“ ,„ eylemin haklı ve meşruluĝunu“ savundu….. Selimiye Kışlasında sömürgeci TC’nin cellatları Hüseyin Şen yoldaşa yaptıkları tüm çaĝ dışı işkencelere raĝmen, onun Kürdistan davasına, yoldaşlarına ve halkına karşı olan baĝlılıĝı, inancı ve çelikten iradesi karşısında diz çöktüler. Şehid şair yoldaş Edip Çelik, Hüseyin Şen yoldaş üzerine yazdıĝı şiirinde haklı olarak bu durumu „cellatlar, elleri boş döndüler“ diyordu..
Sömürgeci cellatlar „Dersim Delikanlısı“nın Kawa’nın Newroz ateşinde örsüyle dövdüĝü çelik iradesi karşısında, hem de kendi kanlı yuvaları olan Selimiye Askeri Kışlasında, teslim olmuşlardı..Hüseyin Şen yoldaş; Kürdistan devrimi için tüm ruhu, bedeni ve inancıyla kavgaya girdiĝi fırtınalı kısa yaşamı boyunca, daha fazla yaşamak için soĝuk ve sıcaĝa dokunmayan, çöplüklerden geçinen bir karga yerine, yuvasını hep daĝların doruklarında yapan , avını gökyüzünün semalarında aramayi tercih eden bir Kürdistan kartalı gibi yaşadı. O, Kürdistan Devriminin bir kartalı olarak hep yükseklerde uçtu ve uçuyor. Hüseyin Şen yoldaş Newroz günü sömürgeci işkencehanelerinde fiziksel yaşama veda ederek Kawa’nın bir öĝrencisi olarak Newroz Ateşiyle bütünleşerek Kürdistan şehitler kervanına katıldı.. Hüseyin Şen yoldaşın cenazesi Dersim’e getirilip topraĝa verilerken Kürdistan’ın bir çok yerinden on binlerce Kürdistanlı Dersim’e yıĝılarak „Yasasın Baĝımsız Birleşik Kürdistan“, „Bijî Kawa“, „Şehitler Ölümsüzdür“ ve „Huseyin Namirin“ şiarları altında sömürgecilere korku saldılar..
Onbinler Hüseyin’e, Newroz şehidine ve „Dersim’in Delikanlısına“ layik görkemli bir cenaze töreni yaptılar. O güne kadar Dersim böyle bir şey görmemişti. Türk solunun güçlü olduĝu bir alanda Hüseyin’in cenaze töreniyle sömürgeci TC’ye korku salan Kürdistani sloganlar ve renkler cümbüşüne bürünmüştü Dersim..Dersimliler, Kürdistanlılar „o gün oradaydılar“ Hüseyini, devrim şehitlerini, Alişêr ve Seyid Riza’nun takipçisini uĝurlamak için..
Biz, Newroz Com Çalışanları olarak şehit edilişinin 37. Yıl dönümünde Hüseyin Şen Yoldaşı anarken, aynı zaman Hüseyin Şen’in eylem arkadaşı, yaralı iken kaçırmaya çalışan can yoldaşı, onlarca yıl cezaevinde kalan, çıktıktan hemen sonra örgütün başına geçen ve TC’nin hain bir komplosu sonucu şehit düşen Bedri Yolcu yoldaşı da saygıyla anmak istiyoruz…
Şehidler Ölümsüzdür!!
Yaşasın Baĝımsız, Birleşik ve Demokratik Kürdistan!!!
Hüseyinler Ölümsüzdür!!!
Bedriler Ölümsüzdür!!
Newroz Com Çalışanları